allo

MIJN NAAM IS YVETTE MEINEMA
IN MIJN WERK ALS COMMUNICATIE- EN BESTUURSADVISEUR, RICHT IK MIJ VOORAL OP COMPLEXE COMMUNICATIEVRAAGSTUKKEN EN VERANDERTRAJECTEN

Na mijn studie aan de RUG (communicatie- en informatiewetenschappen) heb ik veel ervaring opgedaan met communicatie op zowel strategisch als uitvoerend niveau en als bestuursadviseur op politiek niveau. Ik blijf mijzelf scholen. Ook over de grenzen van het vakgebied.

over mij

Interim

Ik beschik over een brede kennis in bijna elke branche. Van zorg tot onderwijs en van overheid tot bedrijfsleven. Overal staat interactie met mensen centraal. Al ruim twintig jaar doe ik dit werk. Dat deed ik eerst als interimmer in dienst van een groot bureau. Maar bepaalde waarden in de bureau-cultuur begonnen me steeds meer tegen te staan. Heel bewust heb ik daarom de stap gezet naar het zelfstandig ondernemerschap. #geendagspijtvan

Plug and play

In veel organisaties heb ik meegewerkt in complexe (verander-) trajecten. Ik heb in mijn loopbaan al veel gezien en meegemaakt en ken het klappen van de zweep. Het heeft me een schat aan kennis en ervaring opgeleverd. Ervaring die ‘plug and play’ direct voor jullie beschikbaar is. Ik kies overigens alleen voor projecten waar ik zelf affiniteit mee heb. Dat is niet alleen in mijn belang maar zeer zeker ook in het belang van mijn opdrachtgevers.

Niet alleen ‘van het praten’. Er moet ook wat gebeuren.

Natuurlijk kan ik op deze pagina lekker wat de loftrompet over mijzelf gaan zitten blazen. Maar lees hier hoe anderen mij hebben ervaren. Mijn opdrachtgevers vinden mij:

Je hoort me vaak zeggen “Even gezien de tijd… wat spreken we af?”

Wat complex is maak ik graag bewust eenvoudig. Ik zie wat er moet gebeuren. Wat er nodig is om de zaak weer vlot te trekken. In hoe ik werk draait het om echte aandacht en diepgang. Ik zoek altijd de kwaliteit in relaties. Ik vind dat je eerst zelf moet luisteren als je wilt dat er naar jou geluisterd wordt. Bewust. Eenvoudig.

Zen? Ja, nog iets over mij!

Volle agenda’s. Drukke mensen. Teveel afleidingen, te weinig bewust of niet in verbinding met het hier en nu. Wij mensen zijn soms gejaagd, prikkelbaar en niet in balans. Ik beoefen al jaren dagelijks zenmeditatie om focus en balans te vinden. Niet dat ik in de lotushouding achter mijn bureau zit. Op het eerste gezicht dus niet zo relevant kun je denken. Maar door de aandacht voor ontspanning in mij, blijf ik ook in situaties vol stress en spanning boven het tumult. Altijd.

Mensbeeld

Ik ben ervan overtuigd dat de intenties van mensen goed zijn. Maar wat ik vaak zie is dat we handelen vanuit strategieën en tactieken in relatie tot andere mensen. Dan gaat het mis. Ik vind dat je altijd moet blijven luisteren naar iemand. Het gevaar is namelijk dat je belangrijke inbreng van mensen mist.

Een circus of liever bewust eenvoudig

Zit de communicatie vast? Blijft het plannen, praten en vergaderen? Ik zorg dat het van het papier afkomt en dat er weer wat gebeurt. Met een vanzelfsprekend relaxte organisatie als gevolg. Dan is het nu tijd om niet langer te wachten maar om eens kennis te maken. Toch?

Copyright © 2021 Buro Horizon. All Rights Reserved